Bijeenkomst openbaarheid van overheidsinformatie

Alle evenementen
  • 25 januari 2018 | 7.45 uur – 9.30 uur
  • Veerhaven 17, Rotterdam
  • Kosteloos

Ontbijtbijeenkomst voor overheidsjuristen

 

2017 was een jaar vol ontwikkelingen als het gaat om openbaarheid van overheidsinformatie. Belangrijke uitspraken bepaalden nieuwe kaders voor de praktijk. Te denken valt aan de jurisprudentie over het opleggen van geheimhouding binnen de gemeente of provincie, het ‘grotere’ recht op openbaarmaking voor journalisten (naar aanleiding van de MH-17-uitspraak), de ‘Wobbaarheid’ van Whatsapp-berichten en de gespannen verhouding met de regels voor privacy. Ook de Wet hergebruik van overheidsinformatie leidde tot (soms wat tegenstrijdige) uitspraken. Dat en meer komt aan bod in de bundel Sdu Commentaar Openbaarheid van bestuur.

Ook op wetgevingsterrein stond het onderwerp niet stil. Komt de Wet open overheid er wel of toch niet? En wat is daar dan de reden voor? Is de wet echt zo onuitvoerbaar?

Kortom, genoeg reden om begin 2018 lessen te trekken uit 2017 om klaar te zijn voor 2018. Cornelis van der Sluis, redacteur en auteur van een groot deel van het Sdu Commentaar, bespreekt op 25 januari 2018 van 7:45 uur tot 9:30 uur op ons kantoor in Rotterdam (Veerhaven 17) de meest relevante ontwikkelingen op een voor de praktijk relevante manier. En dat allemaal kosteloos. Sterker nog, door een samenwerking met Sdu kunnen we het Sdu Commentaar met 50% korting aanbieden voor hen die komen. Degene die de meest interessante casus uiterlijk 20 januari 2018 aanlevert via onderstaand aanmeldformulier, krijgt het Sdu Commentaar zelfs gratis!

Wij zorgen voor het ontbijt, u zorgt voor de casus. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. Wij adviseren u dit zo snel mogelijk te doen, want vol is vol!