Actualiteiten Aanbestedingsrecht voor Overheden

Het einde van het jaar is een mooi moment om terug te kijken, maar ook om vooruit te kijken. Op het gebied van het aanbestedingsrecht betekent dat: wat valt er te leren van 2019 en hoe gaan we dat inzetten voor 2020?

Tijdens de kennisbijeenkomst Actualiteiten Aanbestedingsrecht voor overheden op donderdag 13 februari aanstaande praten onze aanbestedingsexperts Arjan van de Watering en Job Velthuizen u bij over de voor de praktijk belangrijke Nederlandse en Europese jurisprudentie van het afgelopen jaar.

Een kleine greep uit de onderwerpen die in 2019 in de jurisprudentie aan bod kwamen:

  • De kans van slagen van een beroep op een uitzondering in de Aanbestedingswet
  • De gevolgen van door de aanbestedende dienst gemaakte fouten
  • Proportionaliteit van prijzen en voorwaarden
  • De uitsluitingsgrond ‘ernstige of voortdurende tekortkomingen’
  • Abnormaal lage en irreële inschrijvingen
  • Moeten ook de scores van de winnende inschrijver worden gemotiveerd in de gunningsbeslissing?

Na afloop van de bijeenkomst bent u up-to-date voor wat betreft deze en andere voor de praktijk belangrijke onderwerpen uit het aanbestedingsrecht.

Voor wie

Deze bijeenkomst is alleen bedoeld voor overheden en andere aanbestedende diensten. Daardoor is er alle ruimte om in vertrouwelijke sfeer concrete praktijkvoorbeelden aan te dragen en te bespreken.

De persoonsgegevens in de verplichte velden in onderstaand formulier gebruiken wij voor de organisatie van de bijeenkomst. De niet-verplichte velden gebruiken wij om u te benaderen in het kader van de door ons aan te bieden diensten. Voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens verwijzen wij u naar onze privacyverklaring.

Aanmelden