Bouwrecht en vastgoed

Onze bouw- en vastgoedrechtadvocaten werken nauw samen met de advocaten bestuurs- en omgevingsrecht en aanbestedingsrecht voor een integrale benadering van de vastgoedmarkt. Bouwafspraken en geschillen hebben – al bijna honderd jaar – onze aandacht. Wij denken actief mee met opdrachtgevers, ontwikkelaars en aannemers, met overheden, woningcorporaties en zorginstellingen over de insteek van allerlei soorten projecten. Maar onze expertise gaat veel verder.

PPS of samenwerking in projecten, LEAN, BREEAM, Ketensamenwerking of BIM in de bouw, overeenkomsten van opdracht met architecten of constructeurs, maar ook Wmo, de ICT. Wij weten er alles van en zijn gespecialiseerd in koop- en aannemingsovereenkomsten, projectontwikkelingsovereenkomsten en PPS, (ver)huur en in alle aspecten en vergunningen die voor ontwikkelen, bouwen, onderhoud, huren en vastgoed in brede zin nodig zijn. Wij helpen u steeds de weg te vinden om uw projecten optimaal te laten verlopen en geschillen te voorkomen of op te lossen.

Wij denken met u mee over uw mogelijkheden, en kunnen u efficiënt en met kennis van uw branche helpen risico’s te beperken en output te vergroten. Wij zorgen ervoor dat de afspraken in de gehele keten zodanig op elkaar aangepast zijn, dat de faalkosten tot een minimum beperkt blijven.

Wij kennen sowieso alle contracten en algemene voorwaarden van de branche, zoals de UAV 2012, de UAV-GC 2005, de DNR 2011 enz., alles met de juiste algemene (inkoop- of verkoop)voorwaarden. Wij geven daarover workshops aan u en uw personeel. Met voorbeelden uit de praktijk leiden wij de deelnemers op interactieve wijze langs de valkuilen van ons recht, en de praktijk. Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Modellen

Alle relevante overeenkomsten hebben wij voor u als model beschikbaar. Dat scheelt tijd en dus kosten die nodig zijn om het model op uw specifieke wensen af te stemmen.

Wij zien bijvoorbeeld de UAV-GC 2005 steeds meer gebruikt worden, omdat de opdrachtgever het ontwerprisico bij de aannemer wil leggen. Wij hebben hier veel ervaring mee voor alle partijen in de keten. Wij kennen de specifieke afspraken hierover in de branche, zoals bijvoorbeeld die van Aedes en ook de set behorend bij het Resultaatgericht Samenwerken (RGS).

Blogs

Onze blogs zijn afgestemd op de praktijk en bevatten altijd tips en adviezen. Een aantal voorbeelden:

  • UAV-GC jurisprudentie: afscheid nemen van de UAV is zo makkelijk nog niet;
  • Voorkom leegstand: (uitbreiding van) de mogelijkheden van tijdelijke verhuur;
  • Het concurrentiebeding in een tijdelijke arbeidsovereenkomst: tijd voor een update;
  • Titel en inhoud huurovereenkomst: een wereld van verschil;
  • Werken met heftrucks: hoe kan het veiliger.

Abonneren op onze blogs kunt u doen door onderaan de pagina uw e-mailadres achter te laten.

Subspecialisme

Huurrecht

Gerelateerde berichten

Oplevering bij de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen

2 mei 2017 - Het zal u vast niet ontgaan zijn dat de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (“Wkb”) het nodige teweeg brengt…

Oplevering bij de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen

Gebiedsontwikkeling: Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

7 april 2017 - De Wet kwaliteitsborging is een korte wet. Van belang zijn vooral de in het verlengde ervan liggende aanpassingen van de…

Gebiedsontwikkeling: Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Een UAV-GC 2005 vonnis van de Raad van Arbitrage

9 maart 2017 - In eerdere blogs benoemde ik al een aantal voor de UAV-GC 2005 belangrijke aspecten. Denk daarbij aan de waarschuwingsplicht van…

Een UAV-GC 2005 vonnis van de Raad van Arbitrage

Advocaten

Marly Bastick

Michael de Groot

Maaike Baan Hofman

Hugo Meijer

Job Velthuizen

Jurgen Vermeulen

Daniëlle de Vos

Arjan van de Watering

Op de hoogte blijven?

Ontvang de laatste updates op dit rechtsgebied maandelijks in je inbox.