Bouwrecht en vastgoed

Onze bouw- en vastgoedrechtadvocaten werken nauw samen met de advocaten bestuurs- en omgevingsrecht en aanbestedingsrecht voor een integrale benadering van de vastgoedmarkt. Bouwafspraken en geschillen hebben – al bijna honderd jaar – onze aandacht. Wij denken actief mee met opdrachtgevers, ontwikkelaars en aannemers, met overheden, woningcorporaties en zorginstellingen over de insteek van allerlei soorten projecten. Maar onze expertise gaat veel verder.

PPS of samenwerking in projecten, LEAN, BREEAM, Ketensamenwerking of BIM in de bouw, overeenkomsten van opdracht met architecten of constructeurs, maar ook Wmo, de ICT. Wij weten er alles van en zijn gespecialiseerd in koop- en aannemingsovereenkomsten, projectontwikkelingsovereenkomsten en PPS, (ver)huur en in alle aspecten en vergunningen die voor ontwikkelen, bouwen, onderhoud, huren en vastgoed in brede zin nodig zijn. Wij helpen u steeds de weg te vinden om uw projecten optimaal te laten verlopen en geschillen te voorkomen of op te lossen.

Wij denken met u mee over uw mogelijkheden, en kunnen u efficiënt en met kennis van uw branche helpen risico’s te beperken en output te vergroten. Wij zorgen ervoor dat de afspraken in de gehele keten zodanig op elkaar aangepast zijn, dat de faalkosten tot een minimum beperkt blijven.

Wij kennen sowieso alle contracten en algemene voorwaarden van de branche, zoals de UAV 2012, de UAV-GC 2005, de DNR 2011 enz., alles met de juiste algemene (inkoop- of verkoop)voorwaarden. Wij geven daarover workshops aan u en uw personeel. Met voorbeelden uit de praktijk leiden wij de deelnemers op interactieve wijze langs de valkuilen van ons recht, en de praktijk. Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Modellen

Alle relevante overeenkomsten hebben wij voor u als model beschikbaar. Dat scheelt tijd en dus kosten die nodig zijn om het model op uw specifieke wensen af te stemmen.

Wij zien bijvoorbeeld de UAV-GC 2005 steeds meer gebruikt worden, omdat de opdrachtgever het ontwerprisico bij de aannemer wil leggen. Wij hebben hier veel ervaring mee voor alle partijen in de keten. Wij kennen de specifieke afspraken hierover in de branche, zoals bijvoorbeeld die van Aedes en ook de set behorend bij het Resultaatgericht Samenwerken (RGS).

Blogs

Onze blogs zijn afgestemd op de praktijk en bevatten altijd tips en adviezen. Een aantal voorbeelden:

  • UAV-GC jurisprudentie: afscheid nemen van de UAV is zo makkelijk nog niet;
  • Voorkom leegstand: (uitbreiding van) de mogelijkheden van tijdelijke verhuur;
  • Het concurrentiebeding in een tijdelijke arbeidsovereenkomst: tijd voor een update;
  • Titel en inhoud huurovereenkomst: een wereld van verschil;
  • Werken met heftrucks: hoe kan het veiliger.

Abonneren op onze blogs kunt u doen door onderaan de pagina uw e-mailadres achter te laten.

Subspecialisme

Huurrecht

Gerelateerde berichten

Een gewaarschuwd opdrachtgever telt voor twee

17 augustus 2017 - De spanning tussen de informatieplicht van de opdrachtgever enerzijds en de waarschuwings- en onderzoeksplicht van de aannemer anderzijds is een…

Een gewaarschuwd opdrachtgever telt voor twee

Eigendomsverkrijging na verjaring niet meer vanzelfsprekend

5 juli 2017 - Landje pik, onbekendheid, onderzoeksplicht, goeder trouw, kwader trouw. Dit zijn allen termen die veel terug komen in de lange geschiedenis…

Eigendomsverkrijging na verjaring niet meer vanzelfsprekend

Advocaten

Marly Bastick

Michael de Groot

Maaike Baan Hofman

Hugo Meijer

Job Velthuizen

Jurgen Vermeulen

Daniëlle de Vos

Arjan van de Watering

Op de hoogte blijven?

Ontvang de laatste updates op dit rechtsgebied maandelijks in je inbox.