Vacature advocaat-stagiair(e) bouw en vastgoed

en

Vacature advocaat-stagiair(e) aanbestedingsrecht

 

De bouwpraktijk

De gebouwen om je heen worden niet zomaar gebouwd. Daar gaan contracten aan vooraf. Goede contracten toegesneden op het specifieke project, met kennis van het verbintenissenrecht en goederenrecht. Maar ook van de specifieke soorten bouwcontracten, zoals UAV, UAV-GC, bouwteam, turnkey en koop/aanneming. Bij gebiedsontwikkeling en transformatie zijn ook afspraken over samenwerking met de gemeente nodig, onder meer over planologie en kostenverhaal. Daar komt kennis van het publiekrechtelijk bouwrecht bij kijken.

Soms moet er ook stevig geprocedeerd worden. Als een (onder)aannemer zijn werk niet goed uitvoert bijvoorbeeld. Of als het gebouw gebreken vertoont, er te laat opgeleverd wordt of als er schade aan omliggende gebouwen ontstaat.

Onze bouwrechtsectie werkt voor ontwikkelaars, aannemers, overheden, woningcorporaties en adviseurs, zoals architecten, in kwesties die het bouwrecht en de ontwikkeling van vastgoed raken. We staan voor een proactieve aanpak: concreet en in duidelijke taal.

De aanbestedingspraktijk

Overheden kunnen pas contracten sluiten na een vooraf toegepaste gereguleerde aanbestedingsprocedure. (Decentrale) overheden moeten namelijk bij opdrachten boven een bepaalde waarde de Aanbestedingswet volgen die gebaseerd is op de Europese aanbestedingsrichtlijn.

Als advocaat aanbestedingsrecht adviseer je zowel overheden als inschrijvers over aanbestedingsprocedures en –geschillen. Of het nu gaat om begeleiding bij het opstellen van aanbestedingsdocumenten, adviseren over de uitzonderingen op de aanbestedingsplicht, de uitleg van criteria beoordelen, het toetsen van beoordelingen, het procederen over ongeldigheid van een inschrijving of het in rechte in stand houden van de gunningsbeslissing: het passeert allemaal de revue.

Onze aanbestedingsrechtsectie staat dan ook regelmatig in de rechtbank bij de kortgedingrechter of behandelt een klachtprocedure bij de Commissie van Aanbestedingsrechtexperts. Veelal vanwege de spoedeisendheid wordt er gewerkt met korte deadlines.

Jouw uitdaging

Jij hebt de master privaatrecht afgerond met vastgoed en bouw gerelateerde vakken. Of met aantoonbare kennis of affiniteit met het aanbestedingsrecht. Je bent startend of hebt al enige relevante werkervaring. Jouw doel is je binnen Ten Holter Noordam advocaten te specialiseren tot een volwaardig advocaat. Je krijgt tijd voor de beroepsopleiding en andere opleidingseisen. Daarnaast breng je jouw eigen ideeën en input in en toets je deze ideeën graag bij je kantoorgenoten, advocaten en de professionals van marketing en communicatie, om die vervolgens alleen of in teamverband in de praktijk te gaan ontwikkelen.

Dit breng jij mee

De ideale kandidaat voor Ten Holter Noordam advocaten

 • heeft een afgeronde master privaatrecht met als pre vastgoed en bouwrecht en heeft daarbij belangstelling voor of ervaring met het publiekrechtelijk bouwrecht;
 • of heeft een afgeronde master privaatrecht met als pre aanbestedingsrecht gerelateerde vakken;
 • is afgestudeerd met bovengemiddelde resultaten;
 • heeft de ambitie uit te groeien tot een uitstekende en specialistische advocaat;
 • is startend op de arbeidsmarkt of heeft enige – relevante – werkervaring;
 • is analytisch sterk maar weet de vertaalslag naar de praktijk te maken;
 • beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en commercieel aanvoelingsvermogen;
 • heeft een sterke persoonlijkheid, zelf startend vermogen, toont initiatief en heeft een hands-on mentaliteit.

 

En hier doe je het voor

 • de mogelijkheid om als advocaat te starten in een jong, middelgroot, modern en kwalitatief hoogstaand kantoor ‘aan de Maas’;
 • een dynamische praktijk en goede begeleiding;
 • de kans je verder te ontwikkelen tot specialist op het gebied van bouw en vastgoed of op het gebied van bestuursrecht en privaatrecht;
 • een goed arbeidsvoorwaardenpakket;
 • een informele werkomgeving, regelmatige borrels en een uitstekende lunch.

 

Even voorstellen … jouw toekomstige collega’s

Ten Holter Noordam advocaten is een hoogstaand advocatenkantoor geworteld in de regio Rotterdam met een nationale en internationale praktijk. Een kantoor met een focus op de marktgebieden zorg, bouw, overheid en haven dat zich richt op ondernemingen, overheden en non-profitorganisaties. Met 45 juridisch specialisten werken wij samen aan één doel: onze doelgroep snel en efficiënt helpen met praktische oplossingen en duidelijk advies.

Zowel de bouwrechtsectie als de aanbestedingsrechtsectie zijn onderdeel van de grotere sectie Bouw-, Bestuurs- en Aanbestedingsrecht (BBA) met in totaal 12 advocaten. BBA adviseert en procedeert op het gebied van bestuursrecht, bouwrecht en aanbestedingsrecht in de meest brede zin, in het bijzonder op de marktgebieden zorg, bouw, overheid en haven. Elke advocaat verdiept zich, in aanvulling op zijn brede juridische kennis, in een sub specialisme naar keuze.

Als advocaat-stagiair(e) op de sectie BBA kom je terecht in een hecht en informeel team waar veel wordt samengewerkt. Dat uit zich in regelmatige jurisprudentielunches, vakinhoudelijke sectieoverleggen, het jaarlijkse sectie uitje én –uiteraard- de wekelijkse vrijdagmiddagborrel.

Pas jij in ons team?

Stuur jouw motivatiebrief, curriculum vitae, cijferlijsten en stagebeoordelingen naar solliciteren@thna.nl ter attentie van Sonja Verhagen. Wil je meer informatie over de vacature? Dan kun je contact opnemen met;

Bouwrecht

Hugo Meijer

meijer@thna.nl

088-234 45 81

Aanbestedingsrecht

Arjan van de Watering

watering@thna.nl

088-234 45 78